Opzoek naar Citroën specialst

Alles wat niet in de andere categorieen past.
Post Reply
Rob22
Posts: 218
Joined: Sun Jun 02, 2019 10:22 am
Location: Groningen

Opzoek naar Citroën specialst

Post by Rob22 » Tue Mar 30, 2021 8:28 pm

Hopelijk staat dit topic in het juiste vak. Zo niet, dan mag ie uiteraard verplaatst worden. Waar het op neerkomt is dat mijn recent aangeschafte Xantia binnenkort toe is aan een nieuw APK-keurig, en ik na de nodige research nog geen gerenommeerde Citroën specialist heb kunnen vinden in de omgeving van Groningen. Enkel Franse auto's, maar daar heb ik vanuit het verleden een minder goede ervaring mee. Nu heb ik in Friesland wel een aantal adresjes gevonden, waaronder Auto Annema en Lijzenga te Damwoude, en in Drenthe vond ik Citroën-fieten. Alle garages die ik tot nu toe gevonden heb zijn (helaas) buiten de stad Groningen, maar opzich wel goed beoordeeld. Echter, zijn er hier toevallig mensen die zelf ervaring hebben met een van de bovenstaande garages? Ben namelijk opzoek naar een specialist waar ik m'n youngtimer permanent kan laten onderhouden. Mocht iemand een betrouwbare specialist kennen in Groningen of omstreken dan houd ik mij aanbevolen! Trouwens, alle specialisten binnen een straat van circa 50 km van Groningen zijn voor mij het overwegen waard. In afwachting van jullie reacties/tips.
Er gaat niets boven de Double Chevron ;)

henkr
Posts: 934
Joined: Sun Apr 07, 2019 12:45 am

Re: Opzoek naar Citroën specialst

Post by henkr » Tue Mar 30, 2021 10:16 pm

Behalve een geschikte kandidaat heb je wellicht ook iets aan een bedrijf waar je beter niet mee te maken kan hebben en die zit heel dicht bij jou in de buurt, Oosterhof Grijpskerk, daar heeft mijn D-riemdrama zich toen afgespeeld. :(
Maar waarschijnlijk was je zelf ook al tot die conclusie gekomen, bedroevender kan bijna niet.

Groet Henk
"La meilleure voiture française jamais construite"

User avatar
Feije
Posts: 647
Joined: Thu Apr 04, 2019 10:05 pm

Re: Opzoek naar Citroën specialst

Post by Feije » Wed Mar 31, 2021 12:28 am

Ik laat mijn Xantia onderhouden bij Lijzenga voor zover ik het niet zelf doe en kan ze zeker wel aanraden. Wel moet je soms zelf een beetje oog hebben voor de details (jou wel toevertrouwd), maar daar staat tegenover dat ze wat mij betreft hele redelijke prijzen hanteren. En ze sleutelen wel vaker aan Xantia's, dus hoeven ze ook minder uren te sleutelen om iets voor elkaar te krijgen. Overigens weten ze van mij ook dat ik Xantia rij met een niet al te hoog budget en dat ik zelf ook wel het één en ander kan. Misschien zouden ze bij een doorsnee klant zelf ook wel iets meer op de details letten. Je moet trouwens wel redelijk ruim van tevoren een afspraak inplannen, want het is er vrijwel altijd druk.

Bij Auto Annema ben ik één keer geweest met iemand anders. Die kwamen op mij ook over als een degelijke garage, maar ik heb er dus iets minder ervaring mee. Er staan vooral een hoop CX'en daar, maar voor een Xantia deinzen ze vast niet terug ;).

Gerben V6
Posts: 11
Joined: Fri Jan 03, 2020 11:24 am

Re: Opzoek naar Citroën specialst

Post by Gerben V6 » Wed Mar 31, 2021 6:26 pm

Ik heb 'm al 7 jaar in onderhoud bij Annema in Dokkum, voorheen Citrofiel. Van oorsprong gespecialiseerd in HP-Citro's, nu doen ze meer (de schoorsteen moet roken), maar veel verstand van en passie voor hp-Citroëns, van DS tot C6. Volgens mij ben ik nu de laatste die nog een Xantia bij hem in onderhoud heeft, maar hij (Oane Annema) vindt het geweldig, denkt mee (is ook wel nodig bij een V6 qua onderdelenvoorziening) en is creatief qua oplossingen. Redelijke prijzen, gebruikte onderdelen waar mogelijk en verantwoord, laagdrempelig, praktisch denkend en passioneel. Als ik mijn auto breng of haal (gratis gare leenauto) kan ik minstens een half uur extra uittrekken voor Xantia-praat...

Rob22
Posts: 218
Joined: Sun Jun 02, 2019 10:22 am
Location: Groningen

Re: Opzoek naar Citroën specialst

Post by Rob22 » Wed Mar 31, 2021 7:47 pm

Ah oké, vandaar dat ik (in vergelijking met Lijzinga) op het gebied van Citroën niet zoveel meer van Annema hoor. Concluderend zijn beide garages een vertrouwd adres voor het onderhoud aan een Xant. Hmm, dat wordt nog een lastige keuze :think: Overigens fijn dat ze allebei schappelijke prijzen hanteren, zolang het maar geen afbreuk doet aan de technische staat van de auto op langer termijn (goedkoop=duurkoop). Maar zoals ik van jullie begrijp zit het dik in orde met de kwaliteit van de onderdelen van deze garages.

Henk, bedankt voor het advies. Maar ik ben sowieso niet van plan naar een merkdealer te gaan. ;-)
Er gaat niets boven de Double Chevron ;)

Post Reply